Sollicitaties voor de redactie- en leerlingenraad

De leerlingen van groep 6, 7 en 8 konden weer solliciteren voor een plekje in de redactie- of leerlingenraad. Een heel aantal goed schreven, ontroerende en grappige sollicitatiebrieven zijn geschreven. Op basis van de brieven zijn 8 leerlingen geselecteerd voor beide raden. Volgende week donderdag start de redactieraad met de eerste vergadering onder begeleiding van Junior Campus. 

Over de redactieraad:
De Henricus Schoolkrant komt 5 keer per jaar uit. Deze schoolkrant wordt geschreven door de redactieraad. De redactieraad wordt gevormd door kinderen uit groep 6, 7 en 8. Als je in de redactieraad zit ben je eigenlijk een soort journalist. Je houdt goed in de gaten wat er gebeurt in school en ziet overal leuke onderwerpen om over te schrijven. En je weet goed wat jouw medeleerlingen leuk vinden om te lezen. 

Over de leerlingenraad:
De Leerlingenraad komt 10 keer per jaar bij elkaar om te vergaderen. De leerlingenraad wordt gevormd door kinderen uit groep 6, 7 en 8. Als je in de leerlingenraad  zit vertegenwoordig je iedereen van de school. Dit betekent dat je goed moet nadenken wat leuk en goed is voor bijvoorbeeld de kleuters maar ook voor de bovenbouw. Je houdt goed in de gaten wat er gebeurt in school en je hebt een oog voor dingen die beter kunnen.