Verslag Kinderboekenweek 2021

Kinderboekenweek 2021 op De Henricus

Van 6 tot en met 14 oktober hebben we met veel plezier op De Henricus de Kinderboekenweek gevierd. Het was een druk maar leuk programma! Zo hebben we bijna elke dag het Kinderboekenweeklied gezongen en is er door de juffen en de meesters extra veel voorgelezen. Op de openingsdag kwamen in bijna alle klassen één of meer ouders vertellen over hun beroep. Dit vonden de kinderen erg leuk en interessant en het was leuk om te zien hoeveel grappige en originele vragen de kinderen hadden. Er zijn veel beroepen besproken, maar het meest spectaculair was het bezoek aan groep 3. Hier was niet één politieagent op bezoek, maar wel zeven! De kinderen waren gefascineerd!

Ook hebben de kinderen in alle klassen druk geknutseld met het thema 'worden wat je wilt' en voor de bovenbouw is het schoolschrijver project gestart. Hierbij leren de kinderen een verhaal te schrijven onder begeleiding van een echte kinderboekenschrijver, die aan het eind van het project ook echt in de klas komt! Leuk om te zien hoe enthousiast dit wordt opgepakt door de leerlingen.

Naast andere activiteiten was er natuurlijk ook de voorstelling van meneer B. De voorstelling heette Meneer B wordt een held (op sokken) en was ontzettend leuk! De kinderen hebben genoten en een leerling uit groep 8 schitterde als hulp-held van meneer B. 's Middags was er de kleedjesmarkt en gezien de grote hoeveelheid kinderen en ouders die kwamen kijken zijn er goede zaken gedaan! Ook was tijdens de kleedjesmarkt de tentoonstelling van alle knutselwerk en informatieposters en lapbooks die de kinderen hadden gemaakt.

Als afsluiting was er de voorleeswedstrijd voor groep 5 t/m 7. Dit was een groot succes, 60 kinderen die tegelijk in de kuil (het podium) luisterden naar 6 finalisten. Erg leuk ook hoe goed de kinderen voorlazen en iedereen wisten te boeien.

We hopen dat volgend jaar de Kinderboekenweek net zo leuk wordt als dit jaar!