Bewegingsonderwijs

Vanaf groep 3 krijgen de leerlingen op de Henricus gym van een vakleerkracht. Meester Everard  brengt de kinderen in beweging. Onder zijn leiding werken ze aan hun lichamelijke ontwikkeling met interessante turnoefeningen. Maar er wordt ook vaak gespeeld. Dat kan een pittig potje voetbal zijn, maar ook een spel rond een spannend verhaal. De groepen 3,4 en 5 doen graag het brandweerspel, met een brandende hooiberg en een overstromende sloot. Of ze spelen verstoppertje met een reus die kinderen wil opeten. De groepen 6,7 en 8 zijn dol op het James Bond-spel. Zij loodsen dan een diamant langs allerlei hindernissen, terwijl ze moeten oppassen dat ze niet afgegooid worden in de vuurlinie. Zo vinden taal en verhaal zelfs in de gymlessen hun weg

Sportief

Groepsspellen zijn een goede gelegenheid om te leren samenwerken. Wat betekent het om ‘sportief’ te zijn? Hoe ga je om met winnen en verliezen? Fanatieke kinderen die dat aankunnen, krijgen de gelegenheid om in kleine groepjes van gelijkgestemden samen hun grenzen te verleggen. 

Extra oefening

Lichamelijke opvoeding gaat dan ook net zo goed over sociale en emotionele ontwikkeling. Sportend en gymmend leren de kinderen over grenzen in de vrije ruimte. Behalve de gymlessen voor alle kinderen, is er op de Henricus speciale aandacht voor kinderen die wat extra’s nodig hebben. Op de woensdagmiddag kunnen kinderen die daarvoor in aanmerking komen meedoen aan Gym Plus. Sommige kinderen gaan gericht aan het werk in een persoonlijk programma met de kinderfysiotherapeut.