Buitenschoolse opvang

 

Over de de BSO van Impuls (bron)

Vanaf het moment dat je kind 4 jaar is, breekt een nieuwe tijd aan. Met de stap naar de basisschool wordt de wereld van je kind ineens veel groter. Een nieuwe omgeving, klasgenootjes en de kennismaking met de buitenschoolse opvang. Je kind leert in deze periode nieuwe mensen kennen en begint met het leren op school. Na schooltijd mag jouw kind op avontuur. Met leuke, uitdagende activiteiten sluiten we de dag af.
Vanaf 4 tot 13 jaar kan je kind bij ons terecht voor buitenschoolse opvang. Onze opvang sluit aan op de schooltijden. De samenwerking met de basisschool zorgt voor een fijne overgang van school naar de opvang. Met verschillende locaties in Amsterdam-Noord en Amsterdam-West zijn we altijd dichtbij school en huis.

Spelen, ontspannen en ontdekken

Iedere middag bieden we verschillende activiteiten. De ene keer gaan we in de omgeving op pad, de andere keer gaan we verder met een kunstproject of maken we bijvoorbeeld een gezond recept. Je kind kiest zelf of het mee wil doen aan een activiteit of niet. Liever zelf een boekje lezen of ravotten met vriendjes en vriendinnetjes? Prima! BSO is vrije tijd na school tenslotte.

Samen ontwikkelen op de BSO

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig. De rol die de pedagogisch medewerker hierin heeft, is die van begeleider. Door kinderen interessante activiteiten en materialen te geven, moedigen zij hen aan om iets nieuws te ontdekken. Daarbij kijken we goed naar wat het beste past bij jouw kind. In de laatste jaren van de basisschool zie je een grote verandering bij je kind. Daarbij wordt het steeds zelfstandiger, is het zelfvertrouwen gegroeid en is hij of zij zelfredzamer.

Bij Impuls BSO hoort elk kind erbij

De eerste hechte vriendschappen ontstaan en door vriendjes en vriendinnetjes leert je kind zichzelf steeds beter kennen. Het ontwikkelt een eigen identiteit. In deze periode is het van belang dat je kind zich goed voelt bij ons. Het gevoel van veiligheid in de groep, erbij horen en mogen zijn wie je bent. Dit is de basis voor verdere groei en ontwikkeling.

Je kunt ervan uitgaan dat:

  • je kind plezier beleeft na school en in de vakanties;
  • we altijd leuke, uitdagende activiteiten bieden;
  • het gevoel van veiligheid en welbevinden van je kind bij ons centraal staat;
  • je bij Impuls in een ontspannen sfeer kunt spelen, verkennen en ontdekken;
  • er altijd een deskundige pedagogische medewerker op de groep staat om je kind te begeleiden;
  • we aandacht hebben voor en samenwerken met alle ouders.