Welkom in groep 7

We hebben een sfeervol lokaal met planten, we doen aan muziek en we maken kunst. Het is netjes en overzichtelijk in onze klas, zodat we ontspannen kunnen leren. Dat is maar goed ook, want we leren dit jaar heel veel nieuwe dingen die belangrijk zijn voor de overgang naar de middelbare school. Dit jaar krijgen we daarvoor al een voorlopig advies. Gelukkig hebben we nog alle tijd om hard te werken aan lezen en schrijven, taal en rekenen. Dan komen we in groep 8 uit op een niveau dat goed bij ons past.

Wat is er allemaal nieuw dit jaar? We beginnen dit jaar met Engels. Bij rekenen gaan we werkenmet procenten en we gaan nog moeilijkere sommen doen met breuken. Bij spelling herhalen we veel moeilijke woorden. We leren ook nieuwe woorden die uit een andere taal komen, met bijvoorbeeld een x erin, of een q. Huiswerk hebben we ook, maar dat is best leuk. We nemen geen werkboeken mee naar huis, maar oefenen thuis op de computer met Gynzy. Natuurlijk kunnen we al jaren lezen, maar we blijven goed oefenen, zodat het snel en gemakkelijk blijft gaan.

Soms gaan we de school uit. We werken verder in onze schooltuinen en nemen nu heel veel groente en bloemen mee naar huis. Ook gaan we op snuffelstage of excursie bij een bedrijf, via JINC. Het is ieder jaar een verrassing welk bedrijf dat zal zijn. Vaak leren we daar heel veel nieuwe woorden.