Wie werken er bij ons op school?

Het team van De Henricus verzorgt het onderwijs in de groepen, de bijzondere vakken en de leerlingenzorg. Maar wie heeft de dagelijkse leiding? En wie is er nog meer verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van  leerlingen en medewerkers?
 

Directie


Maaike van den Herik is de directeur van de Henricus. Je vindt haar elke morgen bij de deur om de leerlingen welkom te heten. Ze staat ouders te woord die vragen of zorgen hebben over hun kind. Regelmatig neemt zij een kijkje in de klassen om te kijken hoe het gaat. Ze geeft leiding aan het team en als het eropaan komt is zij degene die de knopen moet doorhakken. 

Maar haar verantwoordelijkheden gaan verder dan dat, die strekken zich uit tot het strategisch niveau. Hoe presteert de school? Wat wil De Henricus voor school zijn? In welke richting wil de school zich de komende jaren ontwikkelen? Maaike werkt binnen de Stichting KBA Nw West samen met de directeuren van zes andere Amsterdamse basisscholen. Lees hier meer over de onderwijsvisie van De Henricus. 

 

Conciërge en administratie


Om 7:15 uur, als de kinderen nog aan hun ontbijt zitten, begint de dag al op de Henricus. Dan schakelt conciërge Ali Zarouali het alarm uit en doet de lichten aan. Elke dag is er van alles schoon te maken en bij te vullen. De koffiemachine, het kopieerapparaat, de handdoeken in de wc’s. Hij neemt ook de telefoon aan en noteert de namen van de kinderen die ziek zijn. Overdag is Ali het aanspreekpunt voor van alles. Hij plakt pleisters op schaafwonden, helpt leerkrachten als het digibord het niet doet, hij maakt ontelbare kopieën voor de leerkrachten, hij maait het gras of versiert de school als er wat te vieren is. Ook doet hij boodschappen en bestellingen. En als de kinderen ’s avonds thuis zitten te eten of in het weekend voetballen, kan het zomaar zijn  dat Ali ook aan het werk is. Want stel je voor dat er lekkage is, of er is een inbraak geweest, dan belt Ali de opzichter. Maar Ali is zo dol op zijn werk, dat hij het er graag voor over heeft.
 
Twee keer per week, op dinsdag en vrijdag, werkt Cherida Sarucco op de Henricus, om de administratie te doen. Op die dagen is zij het die de telefoon opneemt om de zieken te noteren. Zij belt ook ouders om te vragen wat er aan de hand is als een kind niet is komen opdagen. Cherida doet ook de financiële administratie en de administratie van de leerlingen. Verder vind je haar nog in de bibliotheek, waar ze boeken uitleent en opruimt.